MenterAroute.nl

Digitale fietsgids voert fietser door de Randvenen

Mede mogelijk gemaakt door:

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling:
Europa investeert in zijn platteland.

Fietsen met Abel, je digitale fietsgids, op het fietsstuur is spannend én ontspannend. Het apparaat (genoemd naar de in Groningen geboren ontdekkingsreiziger Abel Tasman) is meer dan een TomTom. Niet alleen wordt je de weg gewezen door een verrassend gebied met een rijke historie, Abel geeft ook boeiende informatie over bezienswaardigheden onderweg. Geen gedoe meer met landkaarten en informatieboekjes: Abel geeft je alle informatie in woord en beeld op het heldere kleurenschermpje. Abel is voorzien van twee prachtige routes (ieder bijna 50 kilometer) door het Randvenengebied, tussen de Groninger klei en de Drentse Heuvelrug; de Veenkoloniën van Sappemeer in Groningen tot Spijkerboor in Drenthe dus. In Groningen en Drenthe is dit een unieke manier van fietsroutes beleven. Avontuurlijke fietsers kunnen via de routewinkel van www.abellife.nl naar Abellife in Groningen. Toeren langs Turf is eerst beschikbaar voor Windows Mobile toestellen. Later volgen Android en i-Phone applicaties.

Op bovenstaande foto legt Visual Artist Laurens Boersma de sfeer van het landschap vast. Hieronder het schilderij (kopiëren is alleen toegestaan na uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar Laurens Boersma) www.laurensboersma.nl

Dat oost-Groningen de moeite van het bezoeken waard is bracht National Geographic heel mooi in beeld: http://t.co/Pszf1t3b (YouTube spot) 

Home | Login

Copyright © 2014. MenterAroute.nl. All Rights Reserved.