MenterAroute.nl

Nieuwe MenterAgids 2012 met 8 fietsroutes op Voorjaarsdag in Heemtuin

De toeristische werkgroep MenterAroute heeft de 3de MenterAgids samengesteld. In deze gids staan 8 fietsroutes die in lengte variëren, historische en architectonische informatie over de dorpen Noordbroek, Zuidbroek, Muntendam en Meeden, en een lijst met handige adressen langs de routes.
Het boekje is op 15 april verkrijgbaar op de Voorjaarsmarkt in de Heemtuin in Muntendam.

De MenterAgids 2012 is inmiddels al weer de derde editie van dit geliefde boekwerkje.

In 2004 kwam de eerste uitgave uit en de tweede zag in 2007 het levenslicht. De boekjes leiden u langs de mooiste cultuurhistorische pareltjes in de gemeente Menterwolde en haar directe omgeving  en worden door zowel de eigen inwoners als door toeristen gretig gebruikt.

De oorspronkelijke MenterAroute, zoals in 2003 door Henk Plenter op papier gezet, is een 43 kilometer lange auto/fietsroute die in een cirkel de dorpen Zuidbroek, Muntendam,  Meeden, Westerlee, Scheemda en Noordbroek met elkaar verbindt. Daarvan is een nieuwe  fietsvriendelijke variant gemaakt met een lengte van 37 kilometer. Die treft u in deze gids aan.
De routes variëren in lengte (van 25–50 kilometer) en thema: zo kunt u fietsen langs borgen, molens of kerken. De meeste routes worden beschreven vanaf het  station in Zuidbroek, waar vrijwilligers bezig zijn het oude stationsgebouw om te vormen tot een trein- en trammuseum . Maar u kunt natuurlijk ook uw eigen beginpunt kiezen.
Tevens kunt u korte historische beschrijvingen van de dorpen Zuidbroek, Muntendam, Noordbroek en Meeden lezen en krijgt u voorbeelden van architectuur in deze dorpen.
Een lijst met handige bezoekadressen langs de route maakt het boekje compleet:  overnachtingsadressen, musea en ateliers, antiek- en tuinwinkels, fietsverhuur, streekproductenverkoop, kwekerijen en horecagelegenheden.
 
Het spiksplinternieuwe boekje beleeft zijn première op de Voorjaarsmarkt in de Heemtuin op zondag  15 april. Hij is verkrijgbaar in de stand van de werkgroep MenterAroute voor de prijs van € 2,50. Daarna is het ook te koop bij o.a. Dijkhuis Tweewielers in Zuidbroek, het Veenkoloniaal Museum in Veendam, de Heemtuin in Muntendam en andere MenterAdeelnemers in de gemeente Menterwolde.
De fleurige en kleurrijke gids is gedrukt door drukkerij De Bruin.
 

Home | Login

Copyright © 2014. MenterAroute.nl. All Rights Reserved.